Invitatie-Educatie Biblica prin Extensie


Au trecut 30 de ani de când câteva grupuri mici de studiu biblic și părtășie au fost formate prin inițiativa unor oameni pe a caror inimă Domnul a așezat dorința de a răspunde unei nevoi deosebite la acea vreme – echiparea de lideri slujitori pentru biserică. Prin programe clandestine  organizate regulat în diferite localități din țară, misionarii de la organizația BEE-International, numită actualmente “Entrust”, au pus bazele unei mișcări de echipare de lideri-slujitori in bisericile din România.

La această ora avem în bisericile evanghelice un număr impresionant de slujitori a căror formare spirituală a fost puternic impactată de programele de echipare biblică prin filozofia și cursurile BEE-ului.

Fundația EBE-Romania (Educatie Biblica prin Extensie) care își desfășoară activitatea în cadrul mișcării evanghelice, este rezultatul procesului de indigenizare al BEE-ului de odinioară în țara noastră. Un număr mare de slujitori din țară s-au pus la dispoziția Domnului prin formare si apoi prin echiparea altora în procesul de multiplicare.

Dorim să folosim prilejul acesta al împlinirii celor 30 de ani de credinciosie din partea lui Dumnezeu față de noi și lucrarea aceasta. Avem motive să mulțumim împreuna Domnului pentru sprijinul si dragostea Lui față de acest popor, față de biserica din România și să ne bucurăm împreună cu unii din cei care s-au pus la dispoziția acestei nevoi in decursul anilor.

Consiliul Director și Echipa Executivă – Fundația EBE,

prin Vali Lupoian

www.fundatiaebe.ro

 

Acest articol a fost publicat în by Ionel Ghita, conferinte și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.